Waarom JFT?

Leuk nieuws! Mijn website heeft een artikel gekregen in de Deventer Post. Klik hier als je het artikel wilt lezen.

 

 

Waarom ik deze website, met deze specifieke content, ben begonnen.. 

 

 

Ik kreeg de laatste jaren ontzettend vaak opmerkingen als: Waarom wordt je geen trainer of coach? Waarom ga je niet schrijven over voetbal? Waarom ga je ‘’hier’’ niet iets mee doen?

Nu heb ik deze website absoluut niet gemaakt door uitsluitend suggesties van anderen. Ik zat er al ontzettend lang over na te denken om iets te gaan doen met mijn passie voor het bekijken, analyseren en bespreken van voetbal. Maar ik kan niet ontkennen dat de vragen en/of opmerkingen een flinke zet in deze richting hebben gegeven.

Maar wat ga ik nu precies doen? Ik wil in de eerste plaats columns schrijven over voetbalgerelateerde onderwerpen en daarnaast ook andere leuke content bedenken in de vorm van bijvoorbeeld polls. Mocht dit ontzettend bevallen en daarbij ook genoeg interesse wekken bij mensen, dan zal ik de ideeën wellicht uitbreiden. Maar eerst maar eens kijken hoe dit bevalt.

 

Er zijn heel veel columnisten/content creators in Nederland en die zullen allen vast veel beter zijn in wat ze doen dan ik dat ben, ik ben namelijk totaal niet geschoold in deze branche. Maar wat mij is opgevallen is dat er relatief weinig, in Nederland tenminste, wordt geschreven over bijvoorbeeld de Engelse Premier League. Iedere keer als ik dan ook een Nederlandse analist de Premier League hoor bespreken, in wat voor context dan ook, dan denk ik: Ik weet niet zo zeker of jij deze competitie iedere week nauwlettend volgt (het lijkt een beetje een bonuscompetitie of een extraatje voor ze). En daar zag ik iets interessants: Ik doe dat namelijk wel.

Ik ben deze website begonnen om mijn passie over voetbal te delen, en deze passie heeft voor 80% betrekking op de Premier League, maar de content die ik wil delen zal ook ontegenzeggelijk betrekking hebben op andere competities. Ik vind bijvoorbeeld Barcelona, Ajax en de Ronaldo versus Messi discussie net zo interessant als dat jullie dat vinden. Ik zeg jullie, omdat ik deze website een interactieve lading wil geven en ook de mening(en) van de bezoekers zal willen weten. Want hoe groter mijn referentiekader wordt, hoe minder ik van voetbal blijk te weten. Dit geldt eigenlijk voor ieder onderwerp. Interactie en dialoog vind ik daarom heel belangrijk.

 

Ik hoop dat iedereen de website met plezier leest en bekijkt en twijfel NIET om mij te voorzien van feedback of ideeën. Ik ben een beginner en ondanks dat ik dit voor mijn plezier doe ga ik de komende periode vast nog heel veel fouten maken.

 

 

 

For now, lets talk about footy